• Lata doświadczeń w biznesie
  • kontakt@lemonhostel.pl

Organizujemy studniówkę, cz.2 - catering

Organizujemy studniówkę, cz.2 - catering

Impreza z okazji studniówki to w przypadku większości uczniów tak naprawdę pierwsza, tak ważna i organizacyjnie zrzucona na klasę uroczystość. Choć do niedawna mało kto przejmował się cateringiem, wszak ważniejszy był Polonez, dziś sporą uwagę przykłada się do jedzenia, by nie tylko zapełnić żołądki znajomym, ale też pokazać się z dobrej strony przed nauczycielami. Jakie menu na studniówkę? Pomówmy o cateringu.

Jakie dania? I ile tych dań?

Studniówka nie jest weselem, dlatego nie ma sensu, ani specjalnych powodów aby zapewniać kilka różnych dań. Menu złożone z przystawek, deserów, napojów, dwóch zup i dwóch dań głównych będzie zupełnie wystarczające. Istotne będą przekąski pomiędzy głównymi daniami,a nie mogą składać się: potrawy grillowane, przystawki dla wegetarian, koreczki i finger foody.

Ile kosztuje catering na studniówkę?

Tutaj sprawa zaczyna się komplikować. Jeśli decydujemy się na zorganizowanie imprezy w lokalu, to zapłacimy tyle, ile wynosi jedno miejsce przy stole. Gdy zdecydujemy się na catering, musimy się liczyć z kosztem produktów do przygotowania dań. Im bardziej wyszukane potrawy, tym droższa będzie usługa. W przypadku 4-6 łącznych dań zapłacimy około 80 złotych za miejsce przy stoliku.

Menu w trakcie studniówki ma spore znaczenie, bo zabawa zwykle trwa do 2-3 w nocy. Uważamy, że warto skupić się na ułożeniu dań, aby zadowolić żołądki swoje i swoich nauczycieli.

 

 

Udostępnij:

Zobacz